Martin Hägglund, ”live in Sweden”

Martin Hägglund, Yale-professorn, författaren, filosofen, sommarprataren — och enligt Prospect en av världens 50 främsta samtida tänkare — besöker Sverige i samband med lanseringen av Vårt enda liv: Sekulär tro och andlig frihet. Den engelska versionen var en av förra årets mest omtalade böcker, och nu kommer på svenska en ny version, som har utvidgats och fördjupats av Martin Hägglund.

Under september/oktober kommer det bli ett antal tillfällen att höra och se honom live i Stockholm eller virtuellt.

OBS! Detta program uppdateras med fler punkter och med länkar till genomförda samtal och framträdanden vartefter.

Torsdag 24:e september kl. 13:00–13:45 Utomhussignering av den första leveransen böcker på Stora Nygatan 7 i Gamla stan, Stockholm.

Lördag 26:e september kl. 17:00–17:45 i ett samtal med ärkebiskop och teologie doktor Antje Jackelén (moderator Mats Almegård), på Se människan-scenen live i Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7. OBS! Ej publik i bokhandeln, men skärm och högtalare för titt ute på gatan, samt tillfälle till köp av signerad bok efteråt utanför bokhandeln!

Söndag 27:e september kl. 12:00-12:30 i ett samtal med Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik och Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet (moderator Johar Bendjelloul) från Bokmässans scen på Fotografiska muséet i Stockholm (ej publik).

Torsdag 1:a oktober kl. 18:00-19:00 i ett samtal med Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter och Kristina Ljunggren, kaplan i Storkyrkoförsamlingen i Storkyrkan. Begränsat antal platser, först till kvarn: Maila till storkyrkan1okt@gamlastansbokhandel.se för biljett.

Måndag 5:e oktober kl. 18.00-19.30 i ett samtal med författaren Nina Björk, professor emeritus i sociologi Göran Therborn och  Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, i ABF-huset, Sveavägen 41 (moderator Enna Gerin, Katalys). OBS! Fullsatt men kommer att kunna följas digitalt.

Torsdag 8:e oktober kl 19:30-20:45 i ett samtal med Johanna Koljonen på Kulturhusets Internationella författarscen.