Martin Hägglund

Filosofen Martin Hägglund har kallats en av de främsta tänkarna i vår tid. Han är född 1976 och växte upp i Ångermanland och utanför Stockholm, men är i dag bosatt i New York. Han är professor i litteraturvetenskap och humaniora vid Yale University och den förste svensk som blivit invald i Society of Fellows vid Harvard. Han är författare till flera hyllade böcker som har översatts till ett dussin språk och legat till grund för internationella konferenser.

Martin Hägglunds uppmärksammande bok This Life utkom på Volante i oktober 2020 med den svenska titeln Vårt enda liv: Sekulär tro och andlig frihet.

This life gavs först ut 2019. Den benämndes som ”årets bästa bok” i bland annat brittiska The Guardian och har varit föremål för specialnummer i Los Angeles Review of Books och The Philosopher.

För This life tilldelades Martin Hägglund det prestigefyllda René Wellek-priset. För den svenska utgåvan har Martin Hägglund utvidgat och fördjupat det internationellt hyllade originalet utifrån en översättning av Andreas Vesterlund.

Läs mer:

Värd för Sommar i P1 (7 augusti 2020)

Läsarna av The Guardian valde This Life till en av årets bästa böcker.

Boken har även valts till en av årets bästa böcker i The Millions. 

Och i The Sydney Morning Herald.

Recension i The New Yorker.

Och här är en översikt av recensionsutdrag.

Martin Hägglund skriver i The New York Times.

Här är en intervju Martin Hägglund i Jacobin.

Här är en stor intervju med Martin Hägglund i Dagens Nyheter.

 

För frågor om boken och författarbesök: info@volante.se

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan