Martin Hägglund sommarpratar

Martin Hägglund

Författaren och filosofen Martin Hägglund blir i år en av värdarna för Sommar i P1 i år. Hans program sänds 7 augusti (uppdatering: länk här).

I början av hösten släpper vi sedan hans bok Vårt enda liv (This life) på svenska. Det är möjligt att beställa boken redan nu till förköp.

Planen var egentligen att han skulle vara i Sverige i sommar, men han är fast i New York där han bor, och därifrån normalt veckopendlar till sitt jobb vid Yale-universitet. På Twitter kan man följa hans politiska engagemang just nu i USA.

Vi ställde några frågor till honom om sommarprogrammet:

Från Norrland till New York

Vad ska du prata om?
Mitt program sträcker sig från Norrland till New York och handlar om hur min passion för filosofi har tagit mig från den svenska skolan till Harvard och Yale. Jag vill gestalta varför filosofiska frågor angår oss alla och kan belysa grunden i vår tillvaro— från existentiella erfarenheter av liv och död till politiska frågor om hur vi ska förvalta vår gemensamma tid.

Var kommer du spela in programmet? Du kom ju aldrig hit som planerat till sommaren.
I New York.

en unik möjlighet att skriva boken på nytt

Du har just fått texten tillbaka från översättaren. Vad ska du göra nu?

Det känns fantastiskt att under sommaren få återvända till svenska språket, både genom komponeringen av sommarprogrammet och arbetet med översättningen. Med den svenska utgivningen får jag en unik möjlighet att skriva boken på nytt och jag hoppas att det kommer att göra den bättre.