En delad skål är en dubbel skål

Maria Eriksson kastar sig ut i äventyret och testar under ett helt år delningsekonomin. Resultatet är en ny relation, samt kanske en ökad tillit till omvärlden (och förstås boken Delad: Min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett). Och en lista med saker som funkar, eller funkar mindre bra. Det som så gott som alltid funkar är att öppna sig för främlingar…

”Jag känner på mig att Carmen kommer att vara trevlig, och det är hon. Hon blandar Aperol spritz åt oss av ingredienser hon köpt i taxfree-shopen på flygplatsen och jag bjuder på ugnsbakad kyckling. Den första kvällen sitter vi och pratar i flera timmar, som om vi känt varandra länge.

Det känns lika magiskt varje gång, att träffa någon som är som en gammal vän, fast man setts för första gången alldeles nyss. Med Carmen kan jag prata om allt, familj, vänner, jobb och relationer. Det är bara synd att hon bor så långt bort. Och samtidigt är det kanske det som gör att vi så oreserverat vågar öppna oss för varandra?”

Detta är receptet på drinken Carmen bjöd på. Ett alkoholfritt alternativ finns förstås också!

Aperol spritz
3 delar Prosecco
2 delar Aperol
1 del sodavatten
Is
Skivad apelsin
Blanda allt i ett glas – klart!

Baby Aperol spritz
Blanda Sanbitter, iskuber och apelsinskivor i ett glas.
Toppa med alkoholfritt mousserande vin.
Klart!