Delad Min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett

”Det är kreativt, inspirerande och humoristiskt. Stundom osäkert. Men framförallt modigt. Den klassiska hjälteresan! (…) Den här boken har något för alla.” Forum Axess 

”Självklart är det inspirerande. Och modigt. Men det modigaste av allt är knappast att våga bo på soffan hos en besynnerlig nudist i Paris, utan det är att så pass hårt och öppet i förväg gå ut med kungörelsen om sitt projekt och vad hon avser göra under kommande år, där risken för misslyckande hade fått en mer räddhågsen person att dra öronen åt sig. Men hon bara kör på.” Svensk Tidskrift

Kanske vi alla borde våga mera.

Maria Eriksson, ledarskribent och chefredaktör, är mitt i liv och karriär när hon plötsligt står ensam. Samtidigt som hennes umgängeskrets, och hela Sverige, splittras över flyktingfrågor går hon runt och städar en ekande fyrarummare hon inte har råd med. Hur blev det så här?

Något måste förändras.

Maria säger upp sig.

På nyårsafton fäster hon sin stenåldersmobil vid en fyrverkeripjäs och spränger den i luften. Det kommande året ska hon kasta sig huvudstupa in i delningsekonomin, testa couchsurfing, pryluthyrning, co-living, co-working, jobb i gig-ekonomin, hemmarestauranger, airbnb och airpnp – där man hyr ut sin toalett – och för det behöver man en smartphone.

Maria ska inte bara hyra ut en soffa. Hon ska dela hela sitt liv.

Det här är Marias berättelse om året i delningsekonomin, om de reflektioner det väckte, om personerna hon mötte och tillitens roll i samhället. Det är en berättelse om akrobater och nudister, om äventyr på budgetens gräns, om den stora kärleken som väntar där man minst anar det, om att våga och att öppna sig. Men framför allt är det en berättelse om hur kontakt med människor som lever annorlunda kan förändra ens eget liv för alltid.

Hur bakluckan på en gammal volvo blev sommarens bästa delningsgrej: I delningsbil mot sommaräventyr

Citaten som fångar Marias livssyn: Som om det skulle vara jobbigare att leva med människor än utan dem

Maria om vad hennes lärdomar från experimentet kan säga oss om vår nuvarande globala kris: Ofta är det nog rädsla som hindrar oss från att vara lite mer ”why not”

Om att läsa in boken som ljudbok: Nya udda möten i ljudbåset

Media:

Nyhetsmorgon: Marias lilla bäbis gör TV-debut

UR Samtiden: Att lita på främlingar

Forum Axess: Sätter pekskärmsfingret på samtiden

Svensk Tidskrift: Är delningsekonomin en fråga om tillit?

Expressen: Maria, 38, hyr ut sin toalett till främlingar

Aftonbladet: Nu kan du gå på toaletten hos Maria – med hjälp av ny app

Upsala Nya Tidning: Nu kan du kissa hos främlingar 

SVT nyheter: Att dela med sig har blivit Marias liv

Marias textplattform: 366 days of sharing

Maria Eriksson, här avbildad på äventyr.

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder