Allt du behöver veta om träning #starktkul

Det är grundfilosofin om träning som biter sig kvar och aldrig släpper taget. Som så mycket med vad Micael Dahlen skrivit och säger.

Ljudboksserien Starkt kul av Micael Dahlen är nu fullbordad och släpps på ljudboksplattformarna i maj. Om första delen, som vi släppte i början av 2019, var en introduktion, följer del 2 och del 3 med fler tips och råd.

Tre delar, drygt en timme vardera

Alla delar, om drygt en timme vardera, är inlästa av författaren själv. Ljudböckerna bygger på den tryckta boken Starkt kul, men är anpassade för ljudboksformatet. Här hela serien på Storytel, och nedan per avsnitt:

”Allt det jag lärt om livet kan appliceras på träning. Livet och träningen hänger ju ihop. Allt jag forskat fram – om lycka, mening, att må bra – går att tillämpa på träning. Hur vi beter oss och varför vi gör vissa saker eller inte, hur vanor blir till och ändras. Att ha kul. Vara stark, så stark du vill på det sätt du vill.”

Starkt kul hänger på flera sätt ihop med böckerna Kaosologi (2016) och En liten bok om lycka (2020).

Upptäck minuterna!

Mer från böckerna:

  • Det första, bästa och viktigaste att ta med dig är att tillåta dig själv att ha kul, rentav inte nöja dig med mindre!
  • Den bästa träningen, den träning jag älskar och som du förhoppningsvis också kommer att älska, är inte perfekt och kommer inte att göra dig perfekt. Men den kan göra dig skitbra.
  • Perfekt kan ingen bli, bäst kan bara en bli, men alla kan bli skitbra. Och det går fort att bli skitbra.
  • Upptäck minuterna och se all den där lediga tiden som annars bara swishar förbi. Gå upp klockan 06:50 – eller varför inte 06:47 – istället klockan 7 och få ett gäng extra minuter att göra vad du vill med.
  • Hitta på nya och roliga sätt att mäta vad du gör, både i träningen och i resten av livet, så känner du hur du utvecklas och kan njuta den underbara belöningen av att göra framsteg. Ge dig själv en massa nya anledningar att fira, ett favorittips för att bli lite lyckligare och mer motiverad i vad du än gör.

Ge dig fler chanser!

  • Ge dig själv flera chanser redan från början. Tänk på att varken träningen eller resten av livet går ut på att prestera utan på att ha kul, att må bra, att verkligen leva! Kapitlet om prestationsångest i den andra delen av ljudboken, innehåller ett gäng tips och övningar som är toppen att påminna dig själv med.
  • Livet består av alla de små sakerna du gör varje dag, många av dem gör du utan att ens tänka på dem, just på grund av att de är vanor. Alla dessa vanor kan du påverka genom att tänka kortsiktigt, trigga dem, bunta ihop med andra saker och fira oftare. Det funkar på vilket beteende som helst och vad du än vill göra!
  • Ingen sjukdom eller skada behöver sätta stopp för vad du vill göra, du får bara göras på andra sätt. Vilka ibland till och med kan vara ännu roligare, vraka bland tipsen och testa så får du se.

Om någon har tvekat på Micael Dahlens förmåga inom träning är det bara att gå till hans instagramkonto för fortsatt inspiration. (Och här fler som taggat #starktkul)

Gå till hans instagram

Bilden visar nedan hur den träningsintresserade bokförläggaren, dvs. jag… — i samband med fotograferingen (tack Gymmet!) — försöker tävla och hänga ikapp.

Men hopplöst.

Notera den raka kontrollerade hållningen där till höger, jämfört med sprattlet till vänster.