Inställda/uppskjutna event och besök

I ljuset av coronakrisen har en rad författare och talare tvingats ställa in sina framträdanden och föreläsningar eller senarelägga sina besök till Sverige.

Elizabeth Kolbert, Pulitzerbelönade författaren till Det sjätte utdöendet, hade planerat att besöka Stockholm för att föreläsa på Medborgarskolan, intervjuas om sin bok men också för att göra research för sin nästa bok, bland annat genom att besöka Stockholm Exergis experimentanläggning för lagring av koldioxid i Värtahamnen.

Dave Goulson, känd av många för sina fina böcker om humlor och insekter, nu senast aktuell med boken Den vilda trädgården, var inbjuden av både oss på Volante och (nu inställda) mässan Nordiska trädgårdar men kunde tyvärr inte resa hit.

Frans de Waal, PEN-belönade författaren till Mamas sista kram, är också fast på andra sidan Atlanten och får senarelägga sitt besök till Sverige, dit både Volante och Karolinska Institutet bjudit honom för att hålla föredrag och intervjuas.

Geoffrey West, författaren till banbrytande Skala, skulle ha invigningstalat på Vetenskapsfestivalen i Göteborg, som nu är senarelagd. Vi hoppas att han kan komma till invigningen i början av oktober i stället.

Loraxen-festen på Tom Tits får bli ett utomhusevent senare i vår, hoppas vi. Mer om det kommer!

Klas Hallberg och Per Kristensson såg fram emot att lansera sin nya bok I kundens skor med en premiärföreläsning i Stockholm 31 mars. Nu blir den senarelagd till 14 september och andra evenemang kring boken kommer läggas som digitala format. Mer info här.