Kjell A. Nordström tilldelas Årets talare i kategorin Hederspriset

Ibland slår han sig ner på vår soffa och kan sitta i timmar och dra historier. Visst, vi stoppas upp i arbetet – men vad gör det? Bättre historier och bättre historieberättare finns knappt att hitta. Därför säger vi äntligenKjell A. Nordström ikväll får priset som Årets talare i kategorin Hederspriset.

”fantastisk retorik och karisma”

Motiveringen lyder:
“Årets Hederspristagare banade vägen och visade att även föreläsare från ett litet kallt land långt upp i norr kunde vara internationella talarstjärnor i världsklass. Kjell A. Nordström har flera gånger om toppat listorna på de mest efterfrågade talarna i näringslivet runt om i världen. Med en internationell boksuccé i bagaget, banbrytande innehåll och en fantastisk retorik och karisma, tog han föreläsarvärlden med storm.”

Kjell är en legend. Han slog igenom som Handelsforskaren som skrev Funky business för drygt trettio år sedan (ihop med talar- och forskningskollegan Jonas Ridderstråle). Boken har nu sålt i över en miljon exemplar och gavs ursprungligen ut på Bookhouse.

Sedan dess har han stått på samma scen som Mike Tyson i Ukraina och fyllt ishallar i Kazakstan. Han har hängt med Richard Branson. Han har coachat Petter Stordalen.

”Det kommer bli turbulens.”

Numera berättar han gärna om en ny tid, där frihetsvurmen – som han själv underblåst – lett till svårkontrollerade krafter. Han kallar det en Aladdin-effekt:

“Jag hävdar att vi släppt ut fyra andar ur fyra olika flaskor. Vi får lära oss leva med dessa fundamentala krafter som styr vår tid och vår värld. Sverige och Norden är inget undantag. Däremot är vårt lilla hörn av världen på många sätt bättre rustade än de flesta av världens ungefär två hundra länder. Men det kommer vara läge att spänna fast sig. Det kommer bli turbulens.”