Höstens böcker 2018 hos Volante

Ännu fler kloka och roliga böcker från Volante — potentiella nobelpristagare; de största samtida filosoferna, vardagslivets superguider inom beteenden, ekonomi och teknikutveckling; succéer från England och USA och som förändrar ditt sätt att se världen; fantastiska berättelser med ännu större berättelser i bakgrunden; banbrytande forskare som presenterar formler för allt.

Här är våra titlar för hösten 2018. Listan ska också kompletteras med flera pocketböcker och ljudböcker.

Och en sak till… Två fantastiska titlar släpper vi dessutom mer information om i augusti. Vi återkommer!

Fler kloka och roliga böcker från Volante

Jonna Bornemark: Det omätbaras renässans. Svenskarnas favoritfilosof från radio och tv tar sig an mätbarhetssamhällets baksida. Vad säger egentligen stegräknarens siffror och nyckeltalen i new public management om vår livskvalitet? Augusti.

Niklas Laninge och Arvid Janson: BeslutsfällanLivet är fullt av dold påverkan – oavsett om vi rör oss i butiker, tittat i våra mobiler eller försöker ändra våra vanor finns aktörer som villl försöka putta oss i olika riktningar. Niklas Laninge och Arvid Janson hjälper dig att få syn på fällorna – och guidar till vägen runt dem. September.

Doudna väntas få Nobelpriset

Jennifer Doudna och Samuel Sternberg: Sprickan i skapelsen. En vetenskapsthriller om arbetet med den revolutionerande CRISPR-tekniken för genredigering och dess närmast oöverblickbara konsekvenser. Jennifer Doudna väntas få Nobelpriset för sin del i upptäckterna. September/oktober.

Mattias Beijmo. De kan inte stoppa ossEn rafflande kärlekshistoria — men också en berättelse om teknologi och demokrati och framtiden. En historia som utgår ifrån Syrien, men som handlar om en ny typ av vapenexport från Sverige. Oktober.

Tim Marshall: Geografins makt. I denna bästsäljare går utrikeskorrespondenten Tim Marshall igenom hur geopolitiken formar världen, hur naturresurser, floder och berg fått såväl ekonomisk som symbolisk vikt och blivit centrala i en lång rad konflikter genom historien – och i dag. Oktober.

Formeln för hur världen fungerar

Sophie Dow: När livet inte följer manusEn gripande och enastående berättelse om Sophies dotter Annie, som föddes med en helt unikt kromosomfel. Om när livet tar en oväntad vändning – och om kampen för att kunna visa världen för ett barn med annorlunda förutsättningar. Oktober/november.

Adam Kay: Det här kommer göra ontEn AT-läkares memoarer – berättad med komikerns känsla för humor och tajmning. Författaren Adam Kay gav nämligen upp sin läkarkarriär för att istället bli ståuppkomiker. Blodigt, gripande, bästsäljande i hemlandet England. Oktober/november.

Författaren bakom Drivkraft
på Sverigebesök

Daniel Pink: När. Författaren bakom Drivkraft är tillbaka med en underhållande och användbar bok om tajming. Varför ska du undvika möten på förmiddagen? Och varför ska du absolut inte hamna på akuten på eftermiddagen? Svaren får du i När. När den kommer? Början av november. I samband med att Dan Pink kommer till Sverige.

Jorge Cham och Daniel Whiteson: Vi har ingen aningEn bok som i Randall Munroes anda utforskar allt det vi inte vet om universum – och som på köpet ger läsaren en rolig och effektiv grundkurs i kosmologi. Skriven i samarbete mellan en serietecknare och en partikelfysiker. November.

Två återkomster