När livet inte följer manus

”Det har varit en stor upplevelse. Jag är både djupt imponerad och
berörd.”

Per Gedin, förlagslegend

”Vilken fantastisk berättelse. Den fängslade mig sida för sida, den vållade tårar här och där. Den är så ledigt, ansträngningslöst skriven, med
känslonärvaro och konkretion i varje kapitel. Och det är ju en sällsynt framgångssaga …”

Per Wästberg, författare, litteraturkritiker och akademiledamot

”Vilken kraftfull och underbar berättelse och vilken kamp.”
Amelia Adamo, journalist och medieentreprenör

”En kanonbra bok. Välskriven och djupt berörande. Och rolig!”
Henrik Ekman, vetenskapsjournalist

”Mycket väl berättat, välskrivet och förstås smärtsamt.  Jakten efter diagnosen, efter att förstå och det svåra med att som förälder inte ha några beprövade ”verktyg”, metoder, tillvägagångssätt. Sova under sjukhussängen och sekundpassning.”
Alice Petrén, Sveriges Radio

”Jag anser att den borde bli lärobok på alla socialhögskolor och lärarutbildningar, alla andra utbildningar där man har med människor att göra.”
Gunilla Boëthius, journalist, dramatiker och författare

 


 

Det här är en unik berättelse om den svenska mamman som fick slåss mot jättar under varje steg av dotterns uppväxt, som såg vad som saknades, grundade en organisation och tog sig an fler och fler strider – tills hon blivit en internationell förkämpe. Inspireras av två kvinnor som flyttat berg.

”Allt man önskar sitt nyfödda barn är ett lyckligt, innehållsrikt och värdigt liv. Men, så slår ödet till och det visar sig att detta liv inte alls är en självklarhet.”

Att få ett barn med funktionsnedsättning vänder upp och ned på tillvaron. När Sophie Dow får dottern Annie anar hon direkt att något inte är som det ska – men det ska ta sexton år innan familjen till slut får ett fullödigt svar på gåtan.

Under tiden lever familjen ett utmanande, utmattande men alldeles underbart liv tillsammans. Sophie Dows kamp för sin dotters rättigheter leder till grundandet av Mindroom, en organisation som framgångsrikt jobbar för barn och ungdomar med inlärningssvårigheter.

När livet inte följer manus är ett inspirerande, personligt detektivdrama, där Sophie Dow med humor, glöd och oväntat stöd från såväl en Hollywoodregissör som brittiska kungahuset söker svar på frågan:

Varför är inte alla hjärnor lika mycket värda?

 

 

Köp

Köp bokenAdlibris, Bokus, eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder