Micael Dahlen gör comeback på scen

”Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.”

Så löd motiveringen när Micael Dahlen fick Mensapriset förra året.

Han forskar och publicerar inom allt från affärsskapande, socialpsykologi och ekonomi till konsumentbeteende, kreativitet och strategi — perspektiv som efterfrågas av många, inte minst på scener världen över.

Och så bestämde han sig för att inte föreläsa alls under ett helt år. Sysslolös? Knappast. Men ett år har ändå gått.

Vi frågade honom vad vi kan förvänta oss nu när han börjar föreläsa igen.

Nu är det dags för comeback. Hur känns det?
Det känns spännande, lite oförutsägbart och pirrigt. Precis som jag hoppades när jag slutade för ett år sen, pirret har hittat tillbaka.

Vad vill du framför allt prata om framåt?
En massa olika saker, om samtiden och framtiden som båda har förändrats så mycket på bara ett år. Jag har nya fenomen att bli klok på och märkliga nya ord att testa.

 

>> Boka Micael Dahlen som talare
>> Mejla till speakers (at) volante.se

Micael Dahlen föredrag

Fort-bildning blir en intim kväll

Du har också igång ett eget koncept som heter Fort-bildning. Vad är det och är alla välkomna?
Fort-bildning är min podd som inte är en podd. Det är en intim kväll med mig där det som snurrar mest i mitt huvud för stunden studsar ut. Och alla i publiken får chansen att vara programledare! Det enda jag vet just nu är att det kommer bli lite kvickt, lite klokt och mycket kul. Biljettintäkterna går till min mammas ideella förening Fenix som arbetar med sociala skyddsnät, det är väldigt viktigt för mig.

Köp biljetter till Fort-bildning 2 maj i Stockholm
Fort-bildning på Facebook

Vad händer annars?
Aftonbladet har varit snälla att ge mig en egen kolumn där jag får testa alla mina tankar och idéer, vilket är himla kul. Jag håller på och skriver en träningsbok och far omkring och utmanar idrottare i nya grenar, vilket är starkt kul (se artikel i DI). Och så har jag ett lite existentiellt projekt på gång som blir spännande att se vart det tar vägen.