Volante ger ut Ekonomipristagaren Richard Thaler

PRESSMEDDELANDE

Årets Ekonomipris till Alfreds Nobels minne delas i år ut till Richard Thaler.

Hans bok Beslut och beteenden: att förutsäga det oförutsägbara har nyligen givits ut av Volante.

Richard Thaler är professor vid University of Chicago. Han har varit banbrytande inom området beteendeekonomi, där ekonomi möter psykologi.

hur ekonomiskt och mänskligt beteende dansar med varandra

Micael Dahlen, professor på Handelshögskolan i Stockholm, har sagt om Thalers bok Beslut och beteenden”Mästerligt! Detta är ett standardverk för att förklara hur ekonomiskt och mänskligt beteende dansar med varandra.”

Volantes förlagschef Tobias Nielsén:

”Vi är väldigt glada och lite stolta. Gränslandet mellan psykologi och ekonomi är ett område som vi brinner för och som vi aktivt har arbetat med för att lyfta fram i Sverige. Vi har två sådana titlar på väg ut nästa år.”

”Jag brukar presentera Thalers bok som en brorsa till Kahnemans Tänka, snabbt och långsamt. Alla som läst Beslut och beteenden och som jag pratat med har verkligen älskat den. Det är en bok som påverkar hur du ser beslut och människor.”

Se hur Thaler själv jämför sin bok med Kahnemans: länk Youtube.

Thaler är också känd som professorn som vid black jack-bordet i storfilmen The Big Short (Brad Pitt m.fl.) förklarar en ekonomisk teori bredvid popstjärnan Selena Gomez.

”Jag visste att Richard Thaler var det återkommande tipset från Micael Dahlen, som vi samarbetat med länge”, säger Tobias. ”Så när Thalers livsverk till bok dök upp var jag väldigt intresserad.”

Det gränsöverskridande
speglar vad vi gör.

För Volante blir det den fjärde nobelpristagaren, och den andra ekonomipristagaren. Sedan tidigare står Volante som utgivare av verk av en ekonomi-, en fysik- och en fredspristagare.

”Det gränsöverskridande speglar vad vi gör. Och det gäller även Richard Thaler.”