#Nyttjobb: Ekonomiansvarig/controller

Volante växer och utlyser en ny heltidstjänst som ekonomiansvarig/controller. Du blir en nyckelperson i bolagets utveckling — som varit fantastisk de senaste åren. En viktig funktion handlar om, utöver att ha dunderkoll på det löpande, att bidra till att peka ut riktningen framåt.

Du kommer ha hand om löpande bokföring och fakturering, och ta vidare till ekonomirapporter och bokslut. Du kommer även ha hand om avtal, royalty samt leverantörskontakter som hänger ihop med kontor och butik. Allt detta blir sedan viktigt underlag för att förstå helheten.

Om du har bakgrund som både konsult (redovisningsekonom) och från bolag är det ett plus. I dina uppgifter ingår även att arbeta med vår managementverksamhet, vilket innebär hantering av och ansvar för klienters bolag.

Volante är ett litet företag med stora ambitioner. Du är liksom vi självgående och drivs av att förbättra. När det saknas struktur skapar du den. Vi ser att du är noggrann och inte släpper taget om de viktiga detaljerna samtidigt som du bortser från det som inte leder oss framåt. Du är en siffermänniska men tycker samtidigt om att jobba med människor, och lyfter blicken för att bidra till en klokare och roligare värld.

Tillsammans jobbar vi för att skapa de bästa förutsättningarna för att sprida kunskap och goda berättelser – med utgångspunkt i boken, men också på scen och med viss konsultverksamhet. Vi jobbar nära några av Sveriges och ibland världens mest spännande tänkare, författare och talare. Vårt arbetssätt påminner om forskningens; dess noggrannhet och höga krav på kunskap, men också dess nyfikenhet inför omvärlden och dess experimentlusta. Vi vill också likt forskaren göra skillnad och bidra till en bättre framtid – det tror vi att även du vill.

Volante har idag sex heltidsanställda och en stor mängd samarbeten, bland annat ett värdefullt nätverk av frilansare. Vi präglas av småföretagets vardag och möjligheter: vi är flexibla och snabbrörliga när goda idéer dyker upp – samtidigt som vi hjälps åt med högt och lågt. Just nu söker vi även en redaktörstjänst.

*

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start så snart som möjligt. Skicka gärna in din ansökan redan nu, men senast 9 maj.

Ansöker gör du genom att maila CV+brev till jobb@volante.se. Ange ”Ekonomiansvarig” i ämnesraden.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Tobias Nielsén, vd Volante: tobias@volante.se

Placering för tjänsten är i Gamla stan i Stockholm.

Läs mer på www.volante.se.

MINIMIKRAV

  • Löpande bokföring
  • Bokföringsprogram (idag använder vi Visma)
  • Momsredovisning
  • Bokslut
  • Leverantörsutbetalningar
  • Kundfakturering
  • Budget (avvikelse, prognos, analys)
  • Likviditet