#Nyttjobb: Redaktör (förlag & digitala kanaler)

Vi söker nu en redaktör som vill hjälpa oss att göra världen lite klokare och roligare. Din utgångspunkt kommer att vara i boken – men nya sätt för att sprida kunskap och berättelser är du i din roll själv med och formar. Hos oss får du möjlighet att jobba nära några av Sverige och världens mest spännande tänkare, författare och föredragshållare. (Se själv här.)

Du kommer dels arbeta nära redaktionsansvarig med bokproduktion – till exempel med textredigering, copytexter och formgivar- och frilanskontakter. Ytterligare uppgifter består i att hantera inkommande manus, vara med i utgivningsgrupp, fungera som stöd i planeringen – och på sikt, ansvar för egna titlar.

Dels kommer du arbeta med att berätta för världen om böckerna och författarna, inte minst i digitala kanaler. Målsättningar involverar exempelvis att bli ännu bättre på sociala medier och i kontakten med vår publik, att uppdatera webbplats med hänsyn till sökoptimering och att finna nya sätt att sprida det fantastiska innehåll du är med och skapar tillsammans med våra författare.

Du behöver inte ha arbetat på förlag tidigare. Ett absolut krav är däremot nyfikenhet och vetgirighet, liksom att du är en superstjärna på att kommunicera, särskilt i text. Vi tror att du är relativt nyutexaminerad och har förmågan att självständigt driva projekt från start till mål. Du har också en känsla för det visuella och hur många detaljer formar en helhet.

Volante har idag sex heltidsanställda och en stor mängd samarbeten, bland annat ett värdefullt nätverk av frilansare. Vi präglas av småföretagets vardag och möjligheter: vi är flexibla och snabbrörliga när goda idéer dyker upp – samtidigt som vi hjälps åt med högt och lågt.

Vårt arbetssätt påminner om forskningens; dess noggrannhet och höga krav på kunskap, men också dess nyfikenhet inför omvärlden och dess experimentlusta. Vi vill också likt forskaren göra skillnad och bidra till en bättre framtid – det tror vi att även du vill.

*

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start så snart som möjligt. Skicka gärna in din ansökan redan nu, men senast 31 mars. Ansöker gör du genom att maila CV+brev till jobb@volante.se.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Tobias Nielsén, vd Volante: tobias@volante.se

Placering för tjänsten är på Stora Nygatan 7 i Gamla stan i Stockholm.

551376_270017663133815_649789057_n (1)