Lina Thomsgård

Lina Thomsgård grundade Rättviseförmedlingen tidigare chef för det innovativa museet Stockholms Kvinnohistoriska. Hon är dessutom skribent, föreläsare och programledare för den populära podden Dumma människor, hyllad som Sveriges smartaste podcast av SvD. Lina Thomsgård har tidigare varit programledare för Svt:s kulturmagasin Kobra och tävlat i På Spåret tillsammans med  Jason Diakité. Som skribent har hon bl.a. skrivit för Aftonbladet och Fokus.

Lina Thomsgård har alltid haft förmågan att engagera, hennes sätt att sprida kunskap gör att människor vill lyssna. Hon för människor samman för att åstadkomma positiv förändring där det som mest behövs. Lina Thomsgård är en av Sveriges mest underhållande och inspirerande röster för jämställdhet, kommunikation och förbättring.

Som redaktör för den uppmärksammade boken En annan historia (2017) samlade hon 51 kända skribenter som fick skriva in en varsin kvinna i historien. 2021 följde hon upp som redaktör tillsammans med Helene Larsson Pousette för boken Arkivism: En handbok om hur att hitta, spara och organisera för att få kvinnors berättelser till och från arkiven.

Läs mer om Lina Thomsgårds föreläsningar

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan