Näringskompassen De vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska

Läs om de kannibaliska mormonvårtbitarna här.
Läs om dagen då Bas Kasts hjärta strejkade här.
Läs om periodisk fasta här.

Att ge rådet ”ät mindre och rör dig mer” därför att övervikt beror på att man satt i sig fler kalorier än man förbränt, tycker Bas Kast är lika intelligent som att förklara Bill Gates rikedom med konstaterandet att han tjänat mer pengar än han gjort av med. För Bas Kast är inte frågan besvarad där – det är istället där den börjar. Vad är det som gör att vi äter mer än vi förbränner? Och hur kan vi stoppa och vända på den processen? I sin hyllade bok Näringskompassen tar sig Bas Kast an dessa och många fler relevanta frågor kring kost och hälsa. Resultatet?

Journalisten och bästsäljande författaren Bas Kast kunde ofta äta chips till middag och såg inga problem med det. Han var ju frisk och smal och mådde bra. När han närmade sig 40 svek plötsligt hjärtat honom under en joggingtur, och han insåg att det var dags att tänka över sin livsstil. Med en vetenskapsredaktörs nit tog han sig an att kartlägga vad som egentligen utgör sund kost. Han läste in sig på den senaste forskningen om näring och övervikt, om ämnesomsättningens biokemi och om näringsmedicin – och på alla de senaste rönen från det tvärvetenskapliga forskningsområdet om åldrandets förlopp.

Det unika med Näringskompassen är inte minst att Bas Kast ut ur tusentals forskningsrapporter och studier filtrerat fakta som märkligt nog sällan uppmärksammats utanför de vetenskapliga kretsarna. I boken sammanfattar Bas Kast de viktigaste resultaten av sin gedigna data- och faktainsamling i fyra centrala frågor:

Lika centralt i Bas Kast kompassmodell för att må bättre är vikten av att lyssna på sin kropp. Samspelet mellan en diet eller metod och sin egen kropps egenheter och behov är något Bas själv kallar en smärre revolution i genren, och han trycker särskilt på begreppet ”smart bantning”. Tiden med strikta näringsregler som inte tar hänsyn till den individuella situationen är äntligen över.

Näringskompassen : de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska är en upptäcktsfärd i närings- och åldersforskningens värld – en faktarik, kunnig och personligt berättad sammanfattning av den mest aktuella forskningen. Den digra kunskapsgrunden till trots missar Bas Kast aldrig att förmedla det praktiskt användbara: boken inspirerar och uppmuntrar till att sätta samman en egen, personlig kost som är både sund och alltigenom njutbar!

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder