Utkommer i maj 2021

Brus Felet som stör vårt omdöme

Nobelprisbelönade Daniel Kahneman, en av världens främsta tänkare, är tillbaka med en ny bok om hur vårt omdöme och vår beslutsförmåga fungerar – och inte fungerar. Vilka är faktorerna som stör våra beslutsprocesser och hur kan vi minimera dem?

Daniel Kahnemans forskning har haft stort inflytande inom en rad olika områden från ekonomi och psykologi till medicin och politik. Sin nya bok har han skrivit tillsammans med forskarna Cass R. Sunstein och Olivier Sibony.

Daniel Kahneman är professor emeritus i psykologi vid Princeton University. Hans bok Tänka, snabbt och långsamt har  blivit en modern klassiker. Den har getts ut i över trettio länder och sålt i långt över en miljon exemplar. I Sverige blev boken snabbt en succém toppade listorna under en lång tid och fortsätter att vara efterfrågad och oumbärlig läsning för alla som vill förändra sitt sätt att tänka om hur vi tänker.

 

Sagt om Tänka, snabbt och långsamt:

Daniel Kahnemans bästsäljare gör vår värld samtidigt större och mer begriplig. – Dagens Nyheter

Boken ska helst avnjutas som ett årgångsvin, i små klunkar, så att man hinner smaka på orden, pröva exemplen och begrunda hur det komplexa innehållet långsamt har mognat fram. – Svenska Dagbladet

Den här boken är ett samhällsvetenskapligt landmärke, i klass med Adam Smiths Wealth of Nations och Sigmund Freuds Drömtydning. – Nassim Taleb, författare till Den svarta svanen och Skin in the game.

Pressbilder