Gamla stans bokhandel flyttar till Göteborg (och Bokmässan)

Det är med en enorm stolhet som vi ser på allt som händer här under förlagskontoret på Stora Nygatan i Stockholm, där vi driver Gamla stans bokhandel.

Så många fantastiska böcker. Så mycket klokt och roligt. Så många fantastiska samtal. (Se här för program och instagram.)

På Bokmässan arrangerar vi en scen ihop med Polaris, och även författare från andra förlag tar plats. Det kommer ske i monter B04:40, snett mittemot Volantes egen monter.

Vi arrangerar ungefär 60 programpunkter. Här är hela programmet:
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Vinjetten för samtalen är självklar: ”kloka och roliga samtal”. Det blir alltså med samma modell som vi haft längst ner i vårt hus — med fantastiska resultat.

Kloka och roliga samtal

Bokhandeln har det senaste året blivit centrum för oväntade och väldigt otypiska författarsamtal. Där har pratats fotboll, hållits ett smått legendariskt möte mellan Lena Andersson och Jonna Bornemark, drivits skrivarkurser, spelats in poddar och signerats böcker av de mest skiftande slag.

Bokhandlare Helena Landberg är omtalad som en av branschens mest samarbetsvilliga och drivande arrangörer. Det är också Helena som basar över scenen i Göteborg. Nedan på bild idag, dagen inför öppning.