Volante förvärvar Speakersnet

PRESSMEDDELANDE
Juni 2016

Bokförlaget och kunskapsföretaget Volante förvärvar Speakersnet AB, talaragenturen som grundades 1993.

”Speakersnet bröt ny mark och har varit Sveriges mest framgångsrika talaragentur utanför Skandinavien de senaste 20 åren”, säger Volantes grundare och vd Tobias Nielsén. ”För Volante blir detta en spännande plattform för att sprida kunskap och berättelser internationellt.”

Speakersnet AB fungerar som ett management och en talaragentur. Speakersnet representerar idag Alexander Bard, Magnus Lindkvist, Kjell A. Nordström, Alf Rehn och Jonas Ridderstråle. Även Jan Carlzon finns med, som var fröet till Speakersnet från början.

”Det finns få svenskar som kan konkurrera med de här talarna när det gäller popularitet och antal uppdrag utanför Sverige”, säger Tobias Nielsén.

Speakersnet verksamhet innebär en utveckling av vad Volante gör redan idag, då det finns ett antal samarbeten med författare – forskare och andra experter – när det gäller talaruppdrag och att skapa innehåll till konferenser och mötesplatser. Särskilda fokusområden är management, digitalisering av samhället och det nya arbetslivet. Ansvarig för scendelen hos Volante är Ulrika Bergwall.

Speakersnet fortsätter som ett dotterbolag till Volante AB och personalen flyttar till Volantes lokaler i Gamla stan i Stockholm; däribland tidigare ägaren och grundaren Britt-Marie Hesselbäck som finns med under en övergångsfas:

”Jag har fullt förtroende för att Volante kan förvalta och samtidigt vidareutveckla Speakersnet på ett bra sätt. Vi har känt Volante i flera år nu. De tog också över vårt systerföretag Bookhouse för två år sedan.”

Idag släpps också den nya webbplatsen för Speakersnet.

Volante är ett kunskapsföretag med visionen att göra världen lite klokare och roligare. Det sker genom att sprida idéer och kunskap – i form av böcker, föredrag och konferenser.

För frågor – kontakta:

Tobias Nielsén, vd Volante, tobias (at) volante.se
Britt-Marie Hesselbäck, brittmarie (at) speakersnet.se