”Nudge: så funkar det” i media

  • 1 min

Vill du få snabbkoll på Nudging? Genom att lyssna på och läsa de här intervjuerna med mig om boken, får du ett smakprov på konceptet och vad min bok lär ut om möjligheterna att knuffa sig själv till bättre beslut!

Här intervjuas jag av Erik Blix i P4 Extra och ger exempel på hur nudging kan användas i vardagen och hur vi bör se upp för hur det kan vändas mot oss:

 

Här finns också en bra introduktion till ämnet i en intervju som P1´s Kropp och Själ gjorde med mig:

För en effektiv sammanfattning av Nudging-filosofin med exempel på hur både företag och offentliga organisationer tillämpar det i Sverige och internationellt, läs den här texten jag publicerat i Dagens Samhälle:

I Expressen Dina Pengar varnar jag för beteendeknepen som butikerna använder sig av för att få oss att köpa mer än vi tänkt oss:

I Råd & Rön skriver jag en gästkrönika om mitt eget behov av att få mig en liten knuff då och då…

Henrik Sjödin är ekonomie doktor och strateg på Åkestam Holst. Jag intervjuade honom för boken om marknadsföringsperspektivet på nudging, och här intervjuar han mig på sin blogg på resume.se där han konstaterar att Nudge: så funkar det är en utmärkt bok: ”praktisk, koncis och lättillgänglig”:

I Civilekonomen tipsar jag om hur man kan använda de beteendeinsikter som ligger till grund för nudging för att få till stånd smartare möten på jobbet:

Sparpoddens avsnitt 242:

”Vad är fenomenet Nudge? Hur kan man ”knuffa” sig till bättre ekonomiska beslut, rik pension och vassare aktieaffärer? Vi träffar Alexander Norén, mer känd från SVT morgonsoffan som är aktuell med boken Nudge: så funkar det”