Jag vet vad jag pratar om

  • 4 min

I min bok Frihetsmaskinen ger jag dig verktygen för att förverkliga en dröm som jag vet att många delar: Att bli finansiellt fri. Inte ekonomiskt oberoende, det är något annat, men fri att lägga tid och pengar på det du vill. Här bjuder jag på ett smakprov ur inledningen, vill du läsa hela så finns den här och vill du ta del av en gratis masterklass med titeln ”Bli finansiellt fri utan att snåla”, klicka här

Pengar är tid.

Vårt samhälle är uppbyggt på att vi tjänar pengar för att kunna leva det liv vi vill. Vi byter vår tid mot pengar. Vi har ont om tid och byter sedan ännu lite mer pengar mot tid, kanske i form av städhjälp eller att maten ska levereras hem för att du sedan behöver arbeta ännu mer (och således får ännu mindre tid) för att kunna betala räkningarna som bara blir fler och större … Det är det som kallas för ekorrhjulet.

Men föreställ dig ett liv där du skulle slippa stressa till och från jobbet. Ett liv där du hade tid att umgås med den där vännen du inte har träffat på alltför länge. Ett liv där du har möjlighet att njuta av den där drinken med tårna nerborrade i sanden flera hundra mil hemifrån. Få ett slut på det dåliga samvetet att du borde ägna mer tid åt din privatekonom och ett liv som du bestämmer över. Där du är chefen. Där du kan välja precis det du vill och lägga tid och pengar på det som verkligen betyder något.

I den här boken berättar jag om modellen som har tagit mig många år att ta fram och som har gjort mig fri. Modellen är byggd så att du kan lägga minimalt med tid på din privatekonomi samtidigt som dina pengar kommer att jobba för dig.

Jag har fått förmånen att träffa och utbilda allt från rika egenföretagare till nyskilda som fått sin privatekonomi raserad av sitt ex och människor som flytt från krig.

För att nå dit jag är idag har jag:

■ Automatiserat min privatekonomi.

■ Satt mina pengar i jobb på börsen.

■ Kapat mina kostnader.

■ Börjat spendera mer pengar på det jag älskar.

■ Ökat mina inkomster.

Precis detta får du genom att läsa den här boken. Men det är inte eftersom jag själv har gjort resan från pank till fri och miljonär som du ska lyssna på mig. Bara för att jag är bra på att sköta min egen privatekonomi är det inte säkert att jag är den som är mest lämplig att lära dig hur du ska göra. Det är ju sällan de mest talangfulla idrottarna som blir de bästa tränarna eller de bästa säljarna som blir de bästa cheferna, eller hur?

Nej, skälet till att du ska lyssna på mig är att jag under flera år utbildat tusentals människor med helt olika förutsättningar med ett och samma mål – att få dem att ta tag i sin privatekonomi och bli fria. Jag har fått förmånen att träffa och utbilda allt från rika egenföretagare till nyskilda som fått sin privatekonomi raserad av sitt ex och människor som flytt från krig. Människor som har svårt att hålla i pengar och människor som är supersparsamma och som har svårt att unna sig. Alla har de haft samma längtan och önskan: att med hjälp av privatekonomi leva sitt drömliv där de kan lägga mer tid och pengar på det som de verkligen älskar.

Och vilka resultat de har fått! De har haft motivationen och jag har haft metoden som gjort att de verkligen lyckats. Du kan också lyckas. Men hur kan jag veta det? Jo, metoden fungerar oavsett om du är 25 år eller 65 år, lagerarbetare i Stockholm eller redovisningsekonom i Skellefteå, spara eller slösa. Speciellt det här med ålder får jag många frågor kring av människor som närmar sig pensionen. De tror att det är för sent för dem att börja investera och få sina pengar att växa. Inget kunde vara mer fel. Du förväntas leva nästan 20 år efter din 65-årsdag. Det bästa är att börja nu – oavsett din ålder.

Det är dags för dig att bli finansiellt fri och få mer tid och pengar över till det du älskar. Dags att bygga din Frihetsmaskin. Jag vet vad jag pratar om.

Sandra Bourbon

Boken Frihetsmaskinen kommer ut 2021-08-24.