En »True Romance« eller »Natural Born Killers« för Onlyfans-generationen

  • 1 min

Jag har alltid älskat vi-mot-världen-par och alltid dragits till mörker, så när jag började skriva på en roman här i Los Angeles ville jag att den skulle vara som en film från stadens undersida. Demon Time är min »True Romance« eller »Natural Born Killers« för Onlyfans-generationen. Jag ville att det skulle vara en bok med mycket sex, våld och droger som går att sträckläsa, men samtidigt utforskar svåra kontroversiella ämnen utan att uppfostra någon om vad de ska tänka och tycka.

 

Demon Time  utspelar sig i nutid men också under pandemiåren när digitalt sexarbete blev mainstream. Jag bodde på olika platser i L.A. samtidigt som jag såg hur staden splittrades djupare av rasism, poliskorruption och upplopp. L.A. blev så mycket mer våldsamt och smutsigt att till och med Joe Rogan lämnade stan för Austin.

 

Kulturkrigen under samma period hade en underström av anarkokapitalism kopplad till fascistiska idéer, något som varit en viktig inspiration för min skurk – en före detta Hollywood-manager som stalkar Alex och Luna i boken.

 

Mitt stjärntecken är stenbock, jag är född i Luleå i Norrbotten 1985. Idag bor jag i Los Angeles och gör mycket journalistik och kritik om film, musik och konst för svenska medier. De senaste åren har jag skrivit större reportage om Soundcloud rap, Drill, Onlyfans och porrindustrin från Los Angeles. Min flickvän är också före detta exotisk dansare, och genom henne har jag blivit bekant med många från samma värld.

 

Även om Demon Time är en fiktiv berättelse så baseras mycket av den på verkliga händelser som sedan dramatiserats. Jag har försökt skriva ärligt om människorna jag sett och träffat eftersom det nästan alltid blir fel när folk från gatan eller sexarbetare porträtteras i konsten.

 

Jag skrev min debutroman för att det nästan inte finns några böcker jag själv vill läsa, men nu gör det snart det.