Bokcirkeln Böckerna

Välkommen till en unik möjlighet att djupdyka i meningen med världen – såsom den skapas av skönlitteraturen. Ciceron är Svante Weyler, mångårig förläggare och författare till Böckerna – och meningen med världen.

Startskott 11 maj klockan 17 2023 under samtalsfestivalen Wordstock i Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7 i Stockholm, då cirkeln presenteras mer ingående. (Det går också bra att hoppa på direkt i augusti.)

Bokcirkelspaket säljs i Gamla stans bokhandel för 1200 kronor. Där ingår: Böckerna – och meningen med världen, 10% rabatt året ut på Gamla stans bokhandel, en fin anteckningsbok samt ett glas vin/alkoholfritt under träffarna. Alla böcker som diskuteras finns till försäljning till bra pris.

23 augusti 18-19: Vad kvinnorna har lärt mig om världen

Vad är ett kvinnligt författarskap? Kan en man se världen med kvinnors ögon? Vilka är de unikt kvinnliga erfarenheterna i dessa romaner?

20 september 18-19: Vad romanerna lärt mig om världen

Världen är så mycket större än Enskede. Större också än Stockholm eller ens Europa. Vad kan vi lära oss om Putins tyranni genom skönlitteraturen? Vad betydde skönlitteraturen för den unge korrespondenten Svante Weyler?

25 oktober 18-19: Meningen med världen

Om vänskaper i litteraturens tecken. Kanske får vi till och med ett besök till den här avslutande träffen?