Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri (1986) är utbildad polis med afghanskt ursprung som besökt över tvåhundrafemtio kommuner och informerat tusentals ensamkommande unga och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige. Han utsågs till Årets folkbildare 2017 av Studieförbundet Vuxenskolan. 2021 kom hans mycket uppmärksammade bok Sju råd till Mustafa.

Idag har Mustafa Panshiri lämnat polisen, och är en av Sveriges mest anlitade och uppskattade integrationsföreläsare. Sedan 2015 har han besökt över 250 av landets kommuner och mött tiotusentals ungdomar. Samtidigt har hans Sverigeresa fått honom att blicka tillbaka på sin egen uppväxt, och hur han själv blev en del av det svenska samhället. Vilka knep fungerade? Vad funkade inte alls? Och vilka av hans egna erfarenheter skulle dagens invandrare i Sverige ha nytta av?

Sju råd till Mustafa är en bok för dem som kommit hit. Men den fungerar också som en nyttig ögonöppnare för alla som är födda och uppvuxna i det svenska majoritetssamhället. Genom Mustafa Panshiris ögon framstår landet lagom som precis så extremt som det faktiskt är.

 

 

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan