Mina Dennert

Mina Dennert är journalist, författare, föreläsare och grundare av den ideella föreningen #jagärhär där 70000 medlemmar i Sverige aktivt jobbar för medborgerligt deltagande online. Via I Am Here International bidrar hundratusentals människor från hela Europa på samma sätt. Mina Dennert har för sitt arbete fått flera priser och utmärkelser, bland annat Anna Lindh-priset.

Under åren har Mina utvecklat metoder och strategier för förändring och tvekar inte att ta sig an stora samhällsutmaningar såsom desinformation, konspirationsteorier, rasism, mångfald och inkludering. Hon engageras bland annat för att stödja journalister, politiker och verksamheter mot hat- och desinformationskampanjer som begränsar deras yttrandefrihet och driver dem till självcensur.

Läs mer om Mina Dennerts föreläsningar

Boken Vitt skilda: svenskare kan ingen vara utkom på Volante i september 2022.

Föreläsningar

Vitt skilda? Om att förebygga omedveten rasism

Rasism är något vi gör, inte något vi är. Vi måste sluta tänka på människor som tillhörandes två läger; rasister som sysslar med rasism hela dagarna eller antirasister som aldrig någonsin gör rasism. Det är inte riktigt så enkelt. Alla har vi bias, fördomar och omedvetna preferenser och kan råka agera rasistiskt trots att vi inte vill. Trots att vi är antirasister.

Hur undviker jag att göra rasism? Och framförallt, vad ska jag göra när jag råkat agera omedvetet rasistiskt? I denna föreläsning bjuder Mina Dennert upp våra fördomar på scen och det blir både igenkänning och skratt som då och då fastnar i halsen. Det är viktigt för oss alla att bli medvetna om när vi gör rasism. Det är den enda vägen till att bli mer inkluderande, rättvis samt att i både ord och handling bidra till ett betydligt roligare och bättre Sverige. Mina Dennert visar oss hur vi kan överlista våra fördomsfulla hjärnor!

Föreläsningen passar alla som kallar sig själva eller sin organisation för antirasistisk och vill försäkra sig om att det säkert stämmer.

 

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan