Jonas F Ludvigsson

Jonas F Ludvigsson är barnläkare i Örebro och professor vid Karolinska Institutet. Med start i oktober 2019 är han återkommande barnläkarexpert i Malou efter 10. Han har tidigare givit ut böckerna Att börja forska inom medicin samt Doktorns guide till gluten. Han har också översatt och bearbetat boken Barnmedicin i ett nötskal och är en av tre redaktörer för den svenska boken i akut barnmedicin: Akutpediatrik.

Jonas delar sin tid mellan att vara barnläkare och forskare. Han är ofta en av två läkare som ansvarar för avdelningen för barn som inte är nyfödda (längre) i Örebro, men han går också mycket jour och har tillbringat tusentals timmar på barnakutmottagningen i Örebro.

Jonas F Ludvigsson är expert på svenska hälsoregister och under åren 2011–14 var han ordförande i Svensk epidemiologisk förening. Hans forskning har tidigare kretsat mest kring glutenintolerans och inflammatorisk tarmsjukdom, men under senare år har han ägnat alltmer tid åt forskning om spädbarns hälsa, biverkningar av vaccinationer, diabetes, cancer och hjärtsjukdom. Han listades 2019 som en av Sveriges 20 mest produktiva och citerade forskare inom medicin & livsvetenskap i tidningen Fokus stora genomgång.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan