Johan Frostegård

Johan Frostegård föddes 1959, är uppvuxen i Malmö och bosatt i Stockholm. Han utbildade sig till läkare, och är professor i medicin vid Karolinska Institutet, samt överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset (specialist i internmedicin och i reumatologi).

I sin forskning sysslar han med immunologi och kärlsjukdom, för att påvisa bakomliggande mekanismer till åderförkalkning och autoimmuna reumatiska sjukdomar, och för att utveckla nya möjliga behandlingar, som vaccin mot åderförkalkning. Han är även aktiv som uppfinnare och har startat några biotechföretag. Frostegård har även studerat andra ämnen än medicin vid universitet, och är fil kand med ekonomisk historia som huvudämne.

Evolutionen och jag (maj 2017) belyser mänskligt vetande, medvedandet och evolutionen ur en rad aspekter. I denna bok tar Frostegård med läsaren på en ögonöppnande resa från det första livet på jorden tills idag – och ännu längre.

Han har tidigare skrivit fem böcker som ensam författare, två romaner på 90-talet på Albert Bonniers förlag (Salomos vikarie och Älgarnas vinter) samt tre sakprosa och essäböcker (Karolinska Institutet University Press), de två senaste är Nästan allt om människan (2008 med nya upplagor 2013 och 2017, den senare i pocket på Volante) samt Den ekonomiska människans fall (2014).

 

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan