Joshua Foer

Joshua Foers fullständigt osannolika resa – från kroniskt glömsk till USA-mästare i bra minne – har fascinerat en hel värld. Foers erfarenheter utforskar minnets kraftfulla men ofta dolda påverkan på livets alla aspekter. Hur vi använder våra minnen är i en uppkopplad värld med ett aldrig sinande informationsflöde mer aktuellt än någonsin.

Joshua Foer

I genomsnitt slösar de flesta människor bort fyrtio dagar om året på att kompensera för sådant som vi glömt bort. Joshua Foer brukade vara en av dem, men efter bara ett års träning av minnet blev han en världsstjärna i minnestävlingar. Men än viktigare än tävlandet var den mäktiga sanning som Foer fann: Vi människor är aldrig bättre än summan av vårat minne.

På scen förmedlar har sina kunskaper och inspirerar publiken till att själva bli sitt eget minnes mästare, vare sig det är i klassrummet eller styrelserummet. Genom uthållighet, koncentration och ett kreativt förhållningssätt kan vi nå vårt intellekts fulla potential. Foer demonstrerar en bred uppsättning minnestekniker, förfinade under tusentals år, som hjälper oss att träna våra hjärnor och vårt minne.

Joshua Foer har blivit utsedd till ”en av 10 människor som kan förändra världen” och skriver regelbundet i tidningar som The New York Times och Slate. Han är nu Sverigeaktuell med boken ”Moonwalking with Einstein”.

Videoklipp

Skriv ut sidanSkriv ut sidan