Vinnande ledarskap Att organisera för topprestation inom idrottsklubbar

Vad är det som gör vissa lag till vinnare? Varför lyckas en del idrottslag år efter år, medan andra verkar permanent förvisade till lägre ligor? Och vad kan andra organisationer lära av klubbar som aldrig slutar lyckas?

Vinnande ledarskap är resultatet av en djupgående forskningsstudie som avslöjar tio avgörande faktorer för långsiktig framgång. I boken undersöks åtta elitlag som nått de högsta höjderna inom fotboll, ishockey, handboll och basket. De gör något rätt – något som ofta beskrivs med ord som andas känsla, inspiration och ibland ren magi.

Men vilka är de verkliga förklaringarna? Hur bygger man framgång i känslostyrda organisationer? Och viktigast av allt: hur leder man en idrottsklubb och grupp till seger efter seger, efter seger? Är _sports management_ och idrottsledarskap detsamma som ledarskap i vilken organisation som helst?

”När det fungerar som bäst gör vi det vi är bra på och som vi helst vill göra. Om vi översätter det till olika lag jag varit med i finns det en direkt koppling mellan det som sagts och framgång.”

Håkan Mild i kapitlet ”Att bygga framgång i känslostyrda organisationer”

De tio framgångsfaktorerna:

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder