Vårt matematiska universum

Max Tegmark tar i Vårt matematiska universum med oss på en svindlande resa i fysikens, astronomins och matematikens fascinerande värld. En av hypoteserna vi möter är att vår verklighet är en matematisk struktur, en annan att det existerar oändligt många parallella universum och därmed oändligt många du.

Genom att kombinera populärvetenskap och banbrytande forskning förklarar Tegmark på ett tillgängligt sätt sina teorier. Han redogör också för överraskande framgångar och motgångar som format hans liv som forskare, från uppväxten i en stockholmsförort till livet som kontroversiell professor i USA.

Den här oavbrutet fängslande boken har mottagits med stort intresse och hyllats av några av världens mest framstående forskare och matematiker.

Det Max Tegmark skriver om påminner om science fiction när den är som bäst – men verkligheten överträffar dikten. Välkommen till Max Tegmarks universum!

»Hisnande och provokativt om de yttersta frågorna. En nödvändig bok för dig som någon gång funderat på varifrån allt kommer.«
—Professor Ulf Danielsson, fysiker och författare till Den bästa av världar

»Det här är populärvetenskap när den är som bäst – dynamisk, dramatisk och lättillgänglig … Briljant argumentation, ett vackert språk och tankeväckande om vår existens allra största mysterier.«
—The New York Times

Universum_FRAM 3000px

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Max Tegmark föddes 1967 och växte upp i Stockholm. Han har kallats ”världens smartaste svensk” och är idag professor i fysik vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA. Läs mer om Max.

Pressbilder