Vad framtiden förtjänar Att planera för en miljon år

Hur planerar vi för en miljon år fram i tiden?

”Den här boken kommer att förändra din känsla av hur storslagen mänsklighetens historia kan vara, var du passar in i den och allt du kan göra för att förändra den till det bättre.” – Ezra Klein

Vad framtiden förtjänar argumenterar den skotske stjärnfilosofen William MacAskill för longtermism – insikten om hur kolossalt lång framtiden kan bli och hur höga insatserna därför är när vi formar den. Vi lever i historiens början, i det mest avlägsna förflutna.

Omslag Jonas Lindén

MacAskill erbjuder ett ramverk för framtiden, men börjar i ett historiskt perspektiv och fortsätter sedan i ett pussel av teman – från stormaktskrig till artificiell intelligens och rymdens betydelse, till värderingar och moral, välbefinnande och lycka, och klimatförändringen.

Boken innehåller en nyskriven epilog där William MacAskill ger exempel på konkreta åtgärder som vi kan inspireras av om vi vill gynna framtida generationer.

William MacAskill.

MacAskill är skotsk filosof och medgrundare till effektiv altruism-rörelsen. Han är för närvarande verksam vid Oxfords universitet och författare till den uppmärksammade boken Doing Good Better (2015).

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.