Vad framtiden förtjänar Att planera för en miljon år

Hur planerar vi för en miljon år fram i tiden?

”Oblygt optimistisk och uppfriskande realistisk: det här är med god marginal den mest inspirerande boken om ’etiskt liv’ jag någonsin har läst.” Oliver Burkeman i The Guardian

”MacAskill argumenterar övertygande” – Björn Wiman i Dagens Nyheter

Vad framtiden förtjänar argumenterar den skotske stjärnfilosofen William MacAskill för longtermism – insikten om hur kolossalt lång framtiden kan bli och hur höga insatserna därför är när vi formar den. Vi lever i historiens början, i det mest avlägsna förflutna.

Läs inledningen här.

Omslag Jonas Lindén

MacAskill är medgrundare till effektiv altruism-rörelsen. I boken erbjuder han ett ramverk för framtiden, men börjar i ett historiskt perspektiv och fortsätter sedan i ett pussel av teman – från stormaktskrig till artificiell intelligens och rymdens betydelse, till värderingar och moral, välbefinnande och lycka, och klimatförändringen.

Boken innehåller en nyskriven epilog där William MacAskill ger exempel på konkreta åtgärder som vi kan inspireras av om vi vill gynna framtida generationer.

Här går det att läsa texten Afterwards – en berättelse om en ljus framtid. 

William MacAskill.

MacAskill är skotsk filosof och för närvarande verksam vid Oxfords universitet. Han har tidigare skrivit den uppmärksammade boken Doing Good Better (2015).

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.