Träd, kärlek och andra växter (Lab Girl)

”Av de många miljoner frön som faller på varje tunnland av jordens yta kommer mindre än 5 procent att börja gro. Av dem är det bara 5 procent som blir ett år gamla.”

Anne Hope Jahren har ägnat sitt liv åt att studera träd och växter – organismer som ofta tycks trotsa alla odds. Träd, kärlek och andra växter är hennes storslagna självbiografi. Vi får följa med från uppväxten i det kylslagna Minnesota, genom en hängiven forskarkarriär, byggandet av tre egna labb, till kärleken och nytt liv.

Boken handlar om en kvinnlig forskares svåra väg för att accepteras professionellt. Men den är också en personlig och poetisk hyllning till naturen, nyfikenheten och vänskapen.

”Träd, kärlek och andra växter förändrade min syn på träd. Den fick mig att förundras över den fantastiska sprängkraft som finns i ett frö. Men framförallt lät den mig stifta bekantskap med en oerhört inspirerande författare, en forskare som har ett så passionerat förhållande till sin egen forskning att jag genom läsningen blir lika engagerad. Det här är en intelligent och magisk debut.” – Cheryl Strayed (författare till Vild)

”En bok som, när den är som bäst, gör för botaniken vad Oliver Sacks essäer gjorde för neurologin, eller Stephen Jay Goulds böcker för paleontologin.” – New York Times

LAB GIRL_E

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder