Robotrevolutionen Sverige i den nya maskinåldern

Robotrevolutionen är här, och den förändrar allt. På område efter område sveper robotar, algoritmer och uppkopplade maskiner fram som en flodvåg och stöper om vår tillvaro. De förenklar våra liv och arbeten, ger oss filmtips på kvällen, behandlar oss när vi är sjuka och hanterar våra pensionspengar.

Men robotarna stannar inte där. I sin ohejdade framfart krossar också robotrevolutionen hela branscher, utplånar jobb utan att lämna några nya efter sig och ställer frågor om ekonomisk utveckling, välfärd och demokrati på sin spets. Vem blir vinnare och vem blir förlorare i robotarnas tidevarv?

Att som individer, företag och samhällen hantera robotarnas intåg i våra liv är en ödesfråga; likt hanteringen av klimatet, världens kärnvapenarsenal eller den globala fattigdomen. Robotrevolutionen öppnar samtidigt upp för oändliga möjligheter att förbättra livet för människor – om den sker på rätt sätt.

Robotrevolutionen : Sverige i den nya maskinåldern är en tillgänglig och initierad skildring av en framtid som redan är här – en framtid där gränsen mellan människa och maskin suddas ut.

Fölster-Robotrevolutionen-Säljomslag-150910

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Stefan Fölster är nationalekonom och vd för tankesmedjan Reforminstitutet. Fölster är forskarutbildad vid Oxford och är sedan 2007 adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan. Läs mer om Stefan.

Pressbilder