Offerträdet

 

”Faxneld använder sägnens form så skickligt att man lätt kan föreställa sig hur berättelserna viskades fram vid en eldstad i Jämtland 1823. Samtidigt finns en personlig ton och en modern twist; ett stråk mörk humor och subtila referenser till skräckgenren. Mimmi Strinnholms illustrationer är ypperliga. Rekommenderas varmt!” Sara Bergmark Elfgren, författare till Cirkeln , Vei , ”Norra Latin” m.m.

”Riktigt bra” Jonas Thente, DN

”Ett stort nöje att läsa, inspirerande och intressant. Boken balanserar mellan en gammaldags lägereldsstämning och något långt mer fördärvstörstande. Jag slukade hela omedelbart och det kommer att bli fler vändor med den.” Erik Danielsson, Watain.

”I Per Faxnelds miniatyrnoveller om udda norrländska människoöden förenas det fantastiska med etnografisk exakthet. De är berättelser som får en att rysa och förtrollas. Bör läsas på en plats där man har ett stadigt underlag under fötterna, så att man inte sjunker ner och uppslukas av marken.” Bengt af Klintberg, legendarisk folklorist och poet.

”Anledningen till att jag älskar den är att det för en gångs skull inte handlar om en svensk adaption av de internationella skräckmästarnas metoder. Det handlar om den sortens berättelser som min egen farfar älskade att skrämma oss barn med. Berättelser som är sprungna ur den norrländska jorden och utspelar sig här. Som är berättade i vår egen karakteristiskt kärva stil och befriade från sensmoral, vilket gör dem fullständigt oförutsägbara.” Östersundsposten

 

Folkgotik deluxe i Per Faxnelds skönlitterära debut!

Offerträdet innehåller fyrtiofyra förtätade små skräckberättelser, som tar utgångspunkt i norrländsk allmogemiljö och folktro. Bland förfallna gårdar och i djupa granskogar möter vi blodstämmare, hämndlystna häxor och mordiska bondbarn.

Boken är illustrerad med stämningsfulla bilder av Mimmi Strinnholm.

 

Här berättar Per Faxneld mer om Offerträdet.

Här finns Sockerkringlor, ett smakprov ur boken.

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Pressbild Offerträdet

Per Faxneld är docent i religionshistoria och lektor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola. Hans forskning är främst inriktad mot västerländsk esoterism, nyreligiositet och ”alternativandlighet”.
Doktorsavhandlingen Satanic feminism belönades med Donnerska institutets pris för framstående religionsvetenskaplig forskning, och återgavs av Oxford University Press. Den har snabbt blivit något av ett fenomen (inte så vanligt när det gäller doktorsavhandlingar) och har både sålt bra och citerats flitigt i exempelvis skräckfilmspoddar.

Pressbilder

Pressbild Offerträdet

Per Faxneld. Foto: Aron Mattsson.

Per Faxneld

Foto: Aron Mattsson.