Noll Noll Decenniet som förändrade världen

Befinner du dig fortfarande mentalt i slutet på nittiotalet?

Vakna! Tio år har passerat sedan milleniumbuggen.

Men vad hände egentligen?

Noll Noll är en bok om det här årtusendets första tio år. Om händelserna, människorna och tankarna som betydde mest. Om lattemammor, spikmattor och George Bush. Om Ernst Kirchsteiger, Google och modebloggare. Om Zlatan, vampyrer och finansbubblor. En bok om vad vi lyssnade på, vad vi läste och vad vi stoppade i munnen.

Varför blev lyxmode folkligt? Varför började rockmusiker spela tvärflöjt? Och varför drack vi mer champagne än någonsin?

Vad hände egentligen? Vad förändrades? I 15 kapitel besvarar några av Sveriges bästa skribenter just det.

Skrivet om Noll Noll

Det är förvisso underhållande och givande, det senare kanske mest för dem som minst skulle vänta sig det. Poängen är nämligen att vi alla är präglade av vår tid vare sig vi vill det eller inte, och den som minst inser det torde få de största aha-upplevelserna av “Noll Noll”. I våra självförverkliganden är vi ofta som mest marionettlika.

Fredrik Hertzberg i SvD

I de senaste veckornas koma av obligatoriska decenniesammanfattningar på bloggar och tidningar, speciellt inom nöjesvärlden, är den här boken den mest ambitiösa och kanske den enda ni behöver. Det bästa är att nästan alla kapitel bildar en smått ofrivillig tes av vad som komma skall, oftast en motrörelse, och blir till en framtidsspaning baserat på historia.

Fredrik Thorén i Blekinge Läns Tidning

Skribenterna är skickliga och insatta på sina respektive områden och läsningen är underhållande och informativ.

Waldemar Ingdahl i Östgötacorrespondenten

De senaste månaderna har vi vadat upp hit i listor och sammandrag. Men ska du bara läsa en enda svensk sammanfattning av de senaste tio åren – även om decenniet i någon mån, som Tobias Nielsén skriver i sitt efterord, kan sägas ha börjat först den 11 september 2001 – så räcker det med den här.

Rebecca Åhlund i Expressen

nollnoll_1

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Redaktörer

Tobias Nielsén är grundare och vd för Volante. Han har fungerat som rådgivare och projektlett eller skrivit ett stort antal omvärlds- och ekonomiska analyser med fokus på kreativitet, kultursektorn och förändrade konsumtionsmönster.

Anders Rydell är författare och journalist. Han har tidigare gett ut böckerna Piraterna. De svenska fildelarna som plundrade Hollywood och journalisthandboken Byt namn! Anders Rydell är även chefredaktör för Konstnärernas Riksorganisations tidning Konstnären och skriver återkommande för till exempel Aftonbladet Kultur, Bon och RUM.

Pressbilder