Matmyten vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss

Vad bör vi äta för att må bra och leva länge? Och hur kommer det sig att en person som äter något går upp i vikt, medan en annan person kan äta precis samma sak och gå ner i vikt? Gener ger oss en del av svaret, men vi har också förbisett någonting väldigt viktigt: De otaliga bakterier som finns i vår mage och tarm – våra mikrober.

Följ med på en resa till ditt innersta där professor Tim Spector med stöd i den senaste forskningen besöker mikrobernas dolda värld och avmystifierar uppfattningar om fett, kalorier, vitaminer och andra näringsämnen.

Tim Spector visar varför vi borde sluta lyssna på tvivelaktiga kostråd och alarmistiska utsagor om vad vi äter, och istället lyssna till vad vetenskapen har att säga i frågan. Och svaret är enklare än man kan tro.

Tim Spector är en av forskarvärldens mest citerade forskare. Hans stora studie på brittiska tvillingar har refererats i omkring 800 vetenskapliga artiklar. Han basar över en av världens största studier tarmflora och är idag även hängiven forskningen kring covid-19.

En fascinerande berättelse om effekterna av mat på våra kroppar som bygger på spjutspetsforskning gjord av författaren själv. Läs!
Michael Mosley, grundare av 5:2-dieten

Matmyten är engagerande läsning jag har blivit besatt av mikrober.
Nigella Lawson, tv-kock och kokboksförfattare

O_Spector Matmyten_danskt band.indd

Här finns boken

Pocket/storpocket
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus

E-bok
Finns på Adlibris Bokus

Författare

Tim Spector är professor i genetisk epidemiologi vid Kings College, London, och en världsledande auktoritet inom sitt område. Läs mer om Tim.

Pressbilder