Kundupplevelse Varför vissa organisationer lyckas … och andra inte

”Låt kunderna vara experter på sina liv – och medarbetarna på att förstå och förbättra det”

Varför lyckas vissa organisationer och andra inte?
Svaret stavas kundupplevelse.

Det finns ingen seriös organisation som vill göra sina kunder illa. Om kundupplevelsen blir dålig beror det snarare på en rad felbeslut – beslut som inte utgått ifrån kunden.

Att höja kundupplevelsen leder till lönsamhet och effektivitet, och samtidigt skapar vi en bättre värld för alla – för vem är förtjänt av en dålig kundupplevelse?

Och kundupplevelsen finns överallt. Digitalisering, exempelvis, lyckas aldrig om inte kunden sätts i centrum. Den här boken förklarar varför.

Daniel Ewerman har globalt varit en pionjär inom tjänstedesign. Hans mål är att utrota sadistiska kundupplevelser.

Kundupplevelsen_fakecover_TT

 

”Daniel Ewerman har förändrat hur vi ser på kundupplevelser i Sverige.”<
– Johan Agerman, vd Länsförsäkringar

”Ewerman visar hur du sätter kunden främst, något som är avgörande för lyckad digitalisering.”
– Peter Dahlgren, vd Nordnet

”Daniel Ewermans bok visar varför en verksamhet inte behöver mer än en strategi – att alltid leverera en maximal kundupplevelse för att skapa en egen, unik och framgångsrik väg genom den djungel vi kallar marknaden.”
– Björn Edlund, vd Junibacken

”Att tjänsteprodukterna utformas för att leverera och kommunicera varumärkets löfte är lika viktigt som produktdesignen. Den här boken ger värdefulla råd hur du går från ett inifrån-ut- till ett utifrån-in-perspektiv.”
– Håkan Samuelsson, vd Volvo Car Group

”Äntligen kommer det en bok som lägger all tonvikt vid att nyckeln till framgång för flertalet organisationer är att jobba kundorienterat – oavsett om kunden är en patient, en resenär i kollektivtrafiken eller en detaljhandelskund.”
– Magdalena Gerger, vd Systembolaget

”Kundupplevelsen är det enda som över tid avgör din framgång.”
– Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank

”Nöjda kunder köper mer och oftare, och berättar gärna om sina upplevelser för alla de möter – som då också vill bli dina kunder. Daniel Ewerman är en av dem i Sverige som har arbetat allra mest för att utveckla modeller för att förstå vad som ger nöjda kunder, och hur man sedan styr sin organisation ditåt. I den här boken finns de första stegen mot att låta dina kunder ha en levande röst i alla sammanhang i din affär.”
– Kent Jonsson, vd Upplands Motor

”Många organisationer säger att de är kundorienterade, men få är det i praktiken. Boken ger en ögonöppnare till hur smarta organisationer gör. De flesta organisationerna är medvetna om att det är en lång resa till en bättre kundupplevelse, ett första steg är att läsa den här boken.”
– Johan Parmler, vd Svenskt Kvalitetsindex

”Daniel Ewerman har skrivit en utmanande och kanske rent av epokgörande bok som ger varje organisation större förutsättningar att lyckas med positiva kundupplevelser. Läs den, utveckla er verksamhet och befria vårt samhälle från dåliga kundupplevelser. Om vi gör det åstadkommer vi ett mänskligare samhälle, hävdar Ewerman. Har han rätt? Jag är övertygad om det!”
– Dan Eliasson, generaldirektör MSB

”Whether you know it or not, you are in the customer experience business. Service design pioneer Daniel Ewerman can help organizations of every type and size turn customer experience into a successful business practice.”
– Kerry Bodine, Co-author of Outside In: The Power of Putting Customers at the Center of Your Business

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Författare

Daniel Ewerman är industridesignern som började designa kundupplevelser. Hans passion är kundcentrerad tjänsteutveckling och hans mål är att utrota sadistiska kundupplevelser. Läs mer om Daniel.

Pressbilder