Hindret är vägen Den klassiska konsten att vända motgångar till segrar

”Råd som kommer att revolutionera ditt liv.”
Steven Pressfield, författare till The War of Art

Människor som har kommit någonstans här i världen har inte gjort det bara tack vare tur, talang eller erfarenhet. De har helt enkelt levt efter devisen: ”Det som står i vägen är vägen.”

I bästsäljaren Hindret är vägen uppdaterar den världsberömda marknadsföringsgurun och bästsäljande författaren Ryan Holiday detta bortglömda recept på framgång och avslöjar hur:

– John D Rockefeller såg möjligheterna i alla motgångar och blev rik i kristider

– Gandhi spelade ut sina svagheter mot det brittiska imperiets militärmakt

– Steve Jobs alltid kunde göra det omöjliga möjligt

Hindret är vägen har både återuppväckt intresset för stoikernas filosofi. Den visar hur du tar kontroll över din verklighetsuppfattning, förstår när du kan åstadkomma förändring, riktar dina handlingar åt rätt håll och hur du lär dig att vända varje hinder till din fördel.

”Sålunda blir det som förut hämmade handlingen nu främjande för den och vad som förut spärrade min väg visar mig nu vägen.

Visdomen i detta korta stycke av Marcus Aurelius har förts vidare av män och kvinnor som levt efter samma devis. Faktum är att den löper som en tydlig tråd genom historien.

Denna livsfilosofi har varit drivkraften för människor som befunnit sig i de mest utsatta ansvarspositionerna eller i djupaste elände. På slagfälten och i styrelserummen, åtskilda av sekler och oceaner, har människor med olika kön, klasstillhörighet, politiska mål och affärsintressen behövt möta hinder och kämpa för att övervinna dem – genom att lära sig hur man ställer problemen på huvudet.”

– Ur Hindret är vägen av Ryan Holiday

Läs Volantes intervju med Ryan Holiday här.

Här finns boken

Pocket/storpocket
Finns på Volante-shop Adlibris Bokus

E-bok
Finns på Adlibris Bokus

Författare

Ryan Holiday är tveklöst en av USA:s mest intressanta unga tänkare just nu och en oerhört populär föreläsare. Han har skrivit en lång rad böcker och nu presenteras han för en svensk publik genom den efterlängtade utgåvan av Hindret på vägen på svenska.

Pressbilder