Good to great: Svänghjulseffekten Hur framgångsrika företag får upp momentum ... och varför så många misslyckas

Svänghjulseffekten är en monografi som kompletterar den uppskattade och globalt hyllade bästsäljaren Good to great. Här ligger fokus på att praktiskt använda och implementera Jim Collins svänghjulskoncept – en av hans mest inflytelserika idéer, som framgångsrikt har använts inom en rad företag, industrier och samhällsområden, liksom i många start-up-företag.

Nyckeln till framgång för ett företag ligger inte i en specifik innovation eller affärsplan. Det ligger i svänghjulseffekten – där företaget sakta får upp momentum och till sist når ett genombrott. Med utgångspunkt i svänghjulsteorin som han presenterade i sin klassiker Good to great, förklarar Jim Collins hur man skapar sitt eget svänghjul, hur man får fart på det och hur man bibehåller sin svänghjulseffekt i tider av turbulens när marknader förändras.

Med utgångspunkt i forskningen från sitt Good to great-arbete och ett antal fallstudier från företag som Amazon och investmentbolaget Vanguard – otroliga framgångar som alla har uppnått en remarkabel svänghjulseffekt – visar Collins att riktigt lyckade företag kan rubba omvärldens cirklar och uppnå exempellösa framgångar genom att bemästra svänghjulseffekten.

 

 

Pressbilder