Fortsätt framåt – Åren som president Åren som president

”Jag har upptäckt hemligheten att efter man bestigit ett högt berg, finner man endast att man har många fler berg att bestiga. Jag har tagit ett ögonblicks vila här, för att stjäla en blick på den härliga utsikt som omger mig, för att se tillbaka på hur långt jag kommit. Men jag kan bara vila ett ögonblick, för med frihet kommer ansvar, och jag vågar inte dröja, för min långa vandring är inte över.” 

– Nelson Mandela i Den långa vägen till frihet

År 1994 blev Nelson Mandela det demokratiska Sydafrikas första president. Han bestämde sig redan från början för att bara sitta en mandatperiod. Under hans tid som president blev alla Sydafrikas medborgare lika inför lagen, och grunden lades för att omvandla Sydafrika till en fullt fungerande demokrati, från att ha varit ett land sönderslitet av århundraden av kolonialism och apartheid.

Fortsätt framåt är berättelsen om Mandelas år som Sydafrikas president. Boken bygger på det memoarutkast han påbörjade när han förberedde sig för att lämna presidentposten, men aldrig fick tillfälle att slutföra. Nu har den hyllade syd­afrikanska författaren Mandla Langa slutfört uppdraget med hjälp av Mandelas ursprungliga utkast, detaljerade anteckningar som Mandela förde under händelsernas gång, och en stor mängd tidigare okänt arkivmaterial.

Boken är en livfull, ärlig och inspirerande skildring av Mandelas presidentperiod och den nya demokratins födelse. Den berättar den enastående historien om ett land i omvandling, och om de utmaningar som Mandela ställdes inför i förverkligandet av sin vision om ett befriat Sydafrika. Bokens förord är skrivet av Mandelas änka, Graça Machel.

”Min önskan är att varje läsare ska känna sig utmanad… och inspireras till att kämpa för mer hållbara lösningar på världens otaliga svårbehandlade problem. Graça Machel

 

Mandela-Fortsätt framåt-Framsida

 

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder