Flygfärdig

Vad händer med ens liv när barnen flyttar hemifrån?
Vad återstår?
Och vad är det man ångrar?

Läs intervjun med Linda Skugge om Flygfärdig.

Boken Flygfärdig är både en djupt vemodig och rolig tankebok för varje förälder. Från ögonblicket då man plötsligt blir förälder. Till när den stora kärlekshistorien — den med barnet — tar slut. På riktigt. För när man har stora barn, vad är man då?

I boken har Linda Skugge lyckats fånga det breda spektrum av känslor som uppstår när döttrarna blivit så gamla att de är på väg ut i livet. Hon redogör om allt från önskan om att de ska få fantastiska, självständiga liv. Till den egna stora sorgen över den egna, kommande ensamheten.

Här finns även tankar kring den djupa orättvisan att föräldrar är som tröttast när barnen vill umgås med dem, men när föräldrarna har fått orken tillbaka får de sitta ensamma och göra barnsaker som att måla stenar vid köksbordet — barnen är inte längre särskilt intresserade. Ett nytt, eget liv har börjat kalla på dem.

Det är en bok som riktar sig till alla som ska få barn, som har barn, som haft barn som sedan vuxit upp — och även till de snart flygfärdiga barnen, om de vill förstå sina föräldrar. Och alla andra människor. För här finns djupt mänskliga tankar, känslor, rädslor (många rädslor) och även om att inte passa in som kanaliseras vid denna nya fas av föräldraskapet.

 Flygfärdig_skyddsomslag_press

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

Pocket/storpocket
Finns på Adlibris Bokus

E-bok
Finns på Adlibris Bokon Bokus

Pressbilder