David och Goliat

Hur kommer det sig att en läkares tuffa barndom bidrog till att revolutionera behandlingen av cancer? Är Ingvar Kamprads dyslexi en av förklaringarna till Ikeas framgångar? Varför ser vi så ofta nackdelar där vi istället kan se fördelar?

Malcolm Gladwell – författaren bakom bästsäljarna Tipping Point, Blink och Framgångsfaktorn – vänder i David och Goliat uppochner på vår förståelse av vad det innebär att vara en underdog.

På typiskt gladwellskt maner ger han oss en underhållande och ögonöppnande lektion i konsten att slå ur underläge. Störst och vackrast är inte alltid bäst. Och jättar,
som Goliat, är inte alltid vad vi tror att de är.

»David och Goliat är Malcolm Gladwells mest underhållande bok hittills.«
—Financial Times

»Superintressant … Jag tycker att Malcolm Gladwell bara blir bättre.«
—Jan Gradvall i DI Weekend

9789187419317_COVER

Här finns boken

Förstautgåva
Finns på Adlibris Bokus eller i din lokala bokhandel.

E-bok
Finns på iTunes

Författare

Malcolm Gladwell, född 1963 i Kanada, är författare, föreläsare och journalist, sedan 1996 på The New Yorker. Gladwell har tidigare gett ut tre böcker och en artikelsamling: Blink, Den tändande gnistan, Framgångsfaktorn och Vad hunden såg … och andra äventyr. Gladwell hör till de verkligt stora berättarna och överraskar ständigt med sin blandning av historia, knivskarpa journalistiska iakttagelser och fascinerande forskning. Läs mer om Malcolm.

Pressbilder