Faluröda omslag på specialupplagan av Stugland

Först måste brädväggen borstas med en hård borste, gärna en kvast, och jämfört med det evinnerliga skrapandet som krävs för att få bort vanlig färg är det inte ansträngande. Sedan är det bara att måla. Man förnimmer nästan fysiskt hur träet girigt suger upp färgen, som om stugans vägg längtat efter rött.
Ur Stugland av Göran Greider

Tänk dig ett falurött hus eller en faluröd husvägg – eller varför inte en bok?
Specialupplagan av Stugland består av 100 stycken exklusiva exemplar, handmålade med den svenskaste av färger: Falu Rödfärg. Alla böcker är signerade av Göran Greider själv och numrerade. Förutom omslaget och signeringen är specialupplagans innehåll detsamma som i huvudupplagan.

Produktion

Till skillnad från den ordinarie upplagan är specialupplagans skyddsomslag handmålade med Falu Rödfärg. All text på framsida och rygg trycks med UV-lack som är blank och icke-absorberande – vilket gör att färgen släpper där efter en lättare skrapning. Effekten: Göran Greider och Stugland lyser vitt mot den faluröda färgen. Efter målning och skrapning pressas skyddsomslaget innan boken packas i cellofanplast och gör sig redo för leverans.

Leverans
Boken levereras inslagen i cellofanplast för att inte riskera att färga av sig under färden till bokhandel och kund.

Var köper jag boken?

Specialupplagan finns att köpa i några enstaka, utvalda butiker runt om i landet. Kontakta dem för att reservera ditt exemplar!

Formgivare: Lukas Möllersten

Tillverkning specialupplaga: Bokombok/Allan Söderman