Bokcirkeln kring ”Vårt enda liv”

Martin Hägglunds Vårt enda liv är en av de senaste årens mest uppmärksammade böcker. Hos Volante på Stora Nygatan 7 möter Stina Oscarson nu bland andra Ann Heberlein, Mona Sahlin och Navid Modiri, för att i tre öppna bokcirklar (7/3, 14/3, 21/3) samtala om liv och politik med utgångspunkt i Hägglunds filosofi.

Bakgrunden är att pjäsen Vårt enda liv – den stora bokcirkeln, skriven av Stina Oscarson, under hösten 2022 har premiär i Stockholm. Som en del i arbetet med denna pjäs har en rad bokcirklar genomförts inom Stadsmissionens dagverksamhet, bokcirklar som nu alltså följs upp med en serie om tre offentliga evenemang i Gamla stan, ledda av regissören och författaren Stina Oscarson, där namnkunniga personer resonerar kring en rad centrala teman utifrån sin egen läsning av boken.

Hur läser ekonomer, präster, debattörer, filosofer och politiker Vårt enda liv? Vad har skavt, vad har inspirerat?
Torbjörn Tännsjö: ”Det som förvånade mig var hur många invändningar jag hade mot författarens argumentation, trots att jag håller med om slutsatserna kring vårt enda liv och behovet av en global socialistisk demokrati”
Navid Modiri: ”Det som överraskade mig med att läsa Vårt enda liv var hur radikalt min syn på frihet förändrades. Att det handlar mer om att ge upp än om att följa min egen vilja till punkt och pricka. Eller som min vän Erik sa till mig redan för tio år sedan: varför tror du att du kommer bli lycklig för att du får som du vill?”

Vid varje tillfälle bidrar också en deltagare från Stadsmissionens bokcirklar till samtalet. Evenemangen genomförs i samarbete med Svenska kyrkans kulturscen Se människan.

Måndagen 7 mars klockan 18:30
Ann Heberlein
Agneta Stark
Mats Svegfors
Ruth Nordström
Reine Lööf
Biljett hittar du här.
Måndagen 14 mars klockan 18:30
Navid Modiri
Mona Sahlin
Kjell A Nordström
Annika Borg
Marie Adlén Lilja
Biljett hittar du här.
Måndagen 21 mars klockan 18:30
Torbjörn Tännsjö
Carl Rudbeck
Dmitri Plax
Maria Ludvigsson
Claus Haldin
Biljett hittar du här.
**
Ruth Nordström är människorättsadvokat och hon medverkar i bokcirkeln den 7 mars. Hör henne berätta om vad hon ser fram emot i boksamtalet.