#nyttjobb: Bli Volantes nya talaragent – gör världen klokare och roligare

Är du riktigt bra på att koordinera snabba projekt – och vill hjälpa smarta personer med späckade scheman? Råkar du dessutom ha ett stort samhälls- och samtidsintresse?

Här är din chans att utvecklas på den fartfyllda och föränderliga event-, medie- och bokmarknaden.

Volante är ett fackboksförlag och talaragentur med målet att göra världen till en klokare och roligare plats. Vi växer snabbt och vill att du blir vår talaragent. Du kommer att jobba med såväl våra nationellt som internationellt erkända talare och författare. Tonvikten ligger på Sverige, men dagarna innehåller också internationella kontakter och ett globalt sammanhang.

Vi håller till i Stockholm i Gamla stan i ett fantastiskt hus, med vår bokhandel på gatuplan bredvid en ny liten magisk eventlokal.

Om arbetet

Våra agenter är länken mellan talarna/författarna och kunderna som bokar dem. Agentens mål är att säkerställa att såväl talarna/författarna som kunderna är nöjdast i världen.

I den här rollen arbetar du självständigt. Du ansvarar för varje steg i processen, från bokning till avtal och genomförande. Vi samarbetar med personer som beskrivits som ”smartaste svenskar i världen”. De är ofta tankeledare inom till exempel ekonomi, digitalisering, naturvetenskap, psykologi, framtid och innovation. Det innebär att du erbjuds spännande kontaktytor, liksom att du blir involverad i intressanta uppdrag och frågorna som alla pratar om – eller kommer prata om.

Teamet du jobbar med består av fyra personer, men sammanlagt finns 15 kloka och roliga kollegor.

En typisk arbetsdag

Du jobbar alltid med flera talaruppdrag samtidigt. Många kontakter sker på mejlen, även om telefonen garanterat går varm. På morgonen sitter du i kundmöten och svarar på inkommande mejl, senare träffar du talarna över ett zoom-samtal och svarar på ytterligare förfrågningar, eller kanske hanterar något som påverkar någon talares resa. På kvällen kan det vara dags för ett stort event. Det är sällan du behöver vara på plats, men ibland är det nödvändigt att vara standby (och det är förstås kul att vara med då och då).

Med stor hänsyn till din och andras tid håller du koll på uppdragsdetaljer och kalendrar. Du såväl förhandlar som hanterar avtal på svenska och engelska. Du bokar resor och logi. Du hjälper kunder med texter inför event, liksom uppdaterar våra hemsidor och talarnas biografier.

Allt behöver inte hända samma dag, men när det händer är du lika bekväm i alla situationer och behåller lugnet när många uppgifter måste hanteras samtidigt.

Vi söker dig som…

  • har en relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, marknad, service, management, event eller juridik.
  • har en fallenhet för service och besitter förmågan att administrera den.
  • alltid strävar efter att leverera goda upplevelser för alla parter.
  • kan sortera och prioritera– viktigast först, men allt blir gjort.
  • är diplomaten som når lösningar som alla gillar.
  • har ett problemlösande öga när förutsättningarna ändras.
  • är noga med detaljerna, men som aldrig förlorar dig i dem.
  • är flytande i tal och skrift på svenska och engelska
  • trivs i en miljö där det händer mycket och dagarna går fort.

Det är meriterande om du…

  • kan digital marknadsföring
  • är van användare av Linkedin
  • har erfarenhet av att arbeta med affärssystem

När och hur?

Välkommen med din ansökan så tidigt som möjligt, men senast 4 januari 2022.

Skicka via e-post till: jobb@volante.se.

Tillträde: gärna omgående (eller så snart som möjligt).

Tjänstens omfattning: Heltid

För specifika frågor kontakta: ulrika@volante.se

Om Volante

Volante är ett förlag och en talaragentur som samarbetar med människor med förmågan att göra skillnad. Volantes vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det försöker vi uppnå genom att sprida idéer, kunskap och berättelser. Ordet står i centrum. Volante äger och driver även Gamla stans bokhandel.

I samma lokaler sitter Volantes syster Speakersnet, en framstående internationell talaragentur och premiumservice som representerar inflytelserika och kända talare. Speakersnet har haft kunder i fler än 130 länder.