#nyttjobb: Event- och kontorsassistent på förlag och i bokhandel

Volante förlag och Gamla stans bokhandel söker nu en event- och kontorsassistent för arbete främst här i Gamla stan, Stockholm. 

Vi börjar med en deltidsanställning, troligen på timbasis, men med fasta ramar. Det handlar då om halvdagar plus enstaka tidiga kvällar till att börja med. Kanske ökar vi. Perioden som vi ser framför oss är till nästa sommar om vi trivs ihop.

Ansök gärna så snart som möjligt, senast söndag 19 september.
Skicka epost: jobb@volante.se, ange i mejlrubrik: “Event”

Du bör i grunden förstå vad vi gör* och varför**, och drivs av samma motor*+**.

Du är troligen under 35 år, men över 20 år med som minst någon tidigare jobberfarenhet.

Du kan fungera som värd/värdinna, dvs. ta emot besökare (eller om det är kö vid ett event: avvisa besökare). Det gäller även i digitala sammanhang. Du är en hejare på att vara koordinator och fixa, gärna med öga för hur det ser ut, och med glatt humör. Vi vill kunna kalla dig för “klippan”.

Du kan givetvis — eller lär dig på några minuter — grundläggande bitar när det gäller teknik, såsom att uppdatera program, installera toners, scanna dokument, göra felsökningar, lägga in text i formgivna mallar o.d. Vad ska vi kalla det — godkänd 18-årsnivå år 2021 kanske?

Och ja, samhälls- och bokintresse tar vi för givet att du har eftersom du har läst så här långt och hamnat här över huvud taget, liksom kunskap att skriva mejl och föra vardagskonversationer på engelska.

Men nej, du behöver inte ha växt upp med New Yorker hemma eller gått på förlagsprogrammet på något universitet.

* Att hjälpa människor som kan något, vill berätta om det, och kan göra det bra, att nå ut.
** Att bidra till en klokare och roligare värld.

PS. Dessutom är det väl lite kul om du också tycker att den här leken med asterisker var kul.