Jobba hemma – ljudboksguiden till att knuffa dig själv, kollegorna och barnen i rätt riktning

Niklas Laninge är Sveriges första nudge-konsult och har genom åren använt psykologin för att knuffa sig själv, sina kollegor och sina barn i rätt riktning. Tillsammans med Arvid Janson skrev han boken Beslutsfällan – en guide till att övervinna godissuget i kassakön, skärmberoendet och andra fenomen i beteendedesignens spår.
I ljudboksserien Jobba hemma delar han med sig av sina bästa knep när det kommer till distansarbete. Vi ställde tre snabba frågor till honom (mitt i hemmajobbet).

 

 

 

 

 

Varför behöver vi hjälp med att jobba hemma?

För att många av oss vittnar om att det är svårt att vara effektiv på distans, att arbetet med kollegorna blivit mindre lustfyllt och att de av oss som försöker jobba samtidigt som man har halvsnuviga barn omkring sig är en säker väg till vansinne.

Varför ska vi lyssna på just dig för att lära oss det här?

Jag skulle ljuga om jag sa att jag själv knäckt koden för all framtid men jag har 10 års erfarenhet av att med psykologi som utgångspunkt komma med råd som skapar långvarig beteendeförändring hos individer, företag och mig själv.

Hur kan böckerna förbättra lyssnarens liv?

Dels skapar det lite normalisering – alla tycker att den här situationen är tuff. Dels så har jag sett till att hålla det enkelt och fokuserat – du ska kunna omsätta tipsen i böckerna omgående. Dels så har jag och förlaget sett till att böckerna är underhållande – beteendeförändring ska ju vara kul!

 

 

 

 

 

Serien består av delarna Knuffa disciplinen, Knuffa kreativiteten, Knuffa omstarten, Knuffa psyket, Knuffa teamet och Knuffa barnen och finns att lyssna på i streamingtjänsterna Storytel och BookBeat.