Stillhetens styrka – ute nu!

Meditation börjar äntligen lämna sin oförtjänta flumstämpel bakom sig, och vi på Volante är stolta att ge ut Stillhetens styrka – standardverket för den medvetne yogin, hemmautövaren och Headspace-användaren.

stillheten framsida
Omslaget till Stillhetens styrka – se det utstansade hålet i bokhandeln!

Hur påverkar meditation allt från stressnivåer, ångest och fokus till djupgående trauman och inflammation i kroppen?

Hur får man stökiga barn att sitta stilla länge nog att meditera, och vilka blir resultaten?

Hur kan dina personliga egenskaper förändras på djupet av meditation?

Och framför allt, vilken typ av meditation ger vilken effekt?

Författarna redogör för årtionden av kvalificerad forskning – och fascinerande människoöden. Vi får läsa om yogier och gurus, Steve som överlevde 11 september med allvarlig posttraumatisk stress, och två forskare som trodde på meditationens kraft när ingen annan gjorde det.

Skärmklipp 2018-04-24 15.03.43Daniel Goleman och Richard J. Davidson

Daniel Goleman är psykolog, författare och vetenskapsjournalist. Hans bok Känslans intelligens, där han myntade begreppet EQ, låg ett och ett halvt år på New York Times bästsäljarlista. Richard J Davidson är professor i psykiatri och psykologi på University of Wisconsin–Madison och grundare till Center for Healthy Minds.