Ny pocket: Nästan allt om människan

Volante återutger Johan Frostegårds Nästan allt om människan i pocket. Boken, som ursprungligen utkom 2008 på Karolinska institutet university press, har hyllats som ”ett imponerande försök att betrakta hela människans tillstånd” och är nu reviderad för inte mindre än tredje gången.

Nastan allt_Hi res

Vad har format homo sapiens till den art vi är idag? En art som byggt upp avancerade samhällen, lärt sig bota sjukdomar och lyckats tämja naturen. Men också en art som ständigt grubblar över varför vi är här.

Johan Frostegård berättar kunnigt och läsvärt mänsklighetens stora berättelse. I en elegant kombination av humaniora, biologi och kulturhistoria ger han nya perspektiv på homo sapiens uppkomst och utveckling.

Människan har under hela sin existens påverkats av både kultur och natur för att bli vad hon är, men kan denna utveckling också säga oss något om vart vi är på väg?

Nästan allt om människan finns att köpa på Adlibris, Bokus eller i din lokala bokhandel.

Johan Frostegård är forskare, författare och professor i medicin. Han är överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset, men har också skrivit romaner och är aktiv som uppfinnare. I maj 2017 kommer hans nya bok Evolutionen och jag på Volante.

Johan Frostegård  KI