Linda Liukas och en ny Ruby-bok

Häromdagen var vår barnboksförfattare Linda Liukas huvudtalare vid Nordic Business Forums första event i Sverige.

Linda inledde dagen men en magisk föreläsning om varför alla barn (och vuxna!) behöver förstå att världen inte är färdig och att vi alla är medskapare av framtiden. En framtid som i stor utsträckning kommer att vara digital: Preparing kids for a world where every problem is a computer problem.

På sitt oefterhärmliga sätt inspirerade hon publiken, som för dagen bestod av 1000 personer från 19 länder. Under eftermiddagen ledde hon ett engagerat samtal med Youtube-grundare Chad Hurley. Det visade sig att de båda har lekfullheten gemensamt.

I början av april kommer Lindas andra bok om flickan Ruby! Med den första boken Hej Ruby, äventyr i datorernas magiska värld tog hon platsen som mästarinnan i kreativa sätt att lära barn om programmering. Nu följer hon upp den succén med Hej Ruby och datorns hemliga port.

Nu när vår värld styrs i allt högre grad av datorer är detta berättelsen som på ett fantasifullt sätt får oss att återupptäcka datorn, att titta in i den där glänsande, mystiska lådan och visa vad som döljer sig där innanför. Vi får lära känna Professor Processor, den vita Musen och deras vänner. Boken har roliga och kluriga övningar om hur alla datorns delar fungerar och hänger ihop.